En digital buket

I forbindelse med sit besøg i Spinderihallerne modtog H. M. Dronningen en buket, som er noget ud over det sædvanlige - og vist nok den første af sin slags.

Buketten består af mere end 100 unikke blomster og en helt særlig blomst i midten. Blomstens fire blade er lavet med inspiration i fire opsætninger som H. M. Dronningen har lavet enten scenografi eller kostumer til: Hyrdinden og Skorstensfejeren, Snedronningen, Tommelise og De vilde svaner. 

Alle blomster er først tegnet og programmerede digitalt. Derefter er de udskåret med laser eller printet med en 3D printer i træ, plast og kobber. Kobberblomsterne vil skifte farve med tiden. Buketten er samlet med et smukt læderhåndtag. Små insekter gemmer sig mellem blomsterne og bladene, som er lavet af pap. Insekterne kan summe og danneborg kan vifte. Kronen på værket er ballerinaen i midten, der kan danse rundt om sig selv. Bevægelses- og lydeffekterne er tilføjet med ”Little bits”, teknologier som børn kender fra FabLab’s og som bruges på flere og flere skoler. 

 Kilde: http://www.spinderihallerne.dk/event/regentparret-besoeger-spinderihallerne/