Laserskærer

Hvad er en laserskærer?

En laserskærer er en maskine, der anvender laser til at skære eller gravere i materialer. Med laserskæreren kan du fremstille alt fra smykker, skilte, skabeloner og æsker til stempler, emballager eller prototypen på din nye virksomhedside – det er (nærmest) kun fantasien der sætter grænser. Du skal blot kunne anvende et vektorbaseret tegneprogram. 

Fremgangsmåde – kort fortalt

Du opretter et design i et vektorbaseret program så som Adobe Illustrator eller Inkscape (kan downloades gratis her), eksporterer til en PDF/SVG/DXF fil og overfører den derefter til laserskærerens tilknyttede softwareprogram. Laseren bevæger sig hen over materialet i en x- og y-akse, hvilket betyder, at den kan skære og gravere enhver tænkelig form.
Ønsker du en mere detaljeret beskrivelse af fremgangsmåden, kan du hente en maskinguide til laserskæreren her .

 

Materialer og pris

Laserskæreren kan skære i akryl (af typen PMMA), træ, læder, papir pap og stof (ikke kunst). Det er forbudt at anvende PVC, Teflon, PFA og andre plasttyper, der indeholder klor, brom eller fluor. Ønsker du at medbringe egne materialer, skal du være 100% sikker på hvad de indeholder, da uidentificerede materialer kan indeholde giftige gasser. Derfor skal du altid forhøre dig hos en ansat i FabLab, inden du skærer i egne medbragte materialer.  
I FabLab har vi et udvalg af bl.a. 3mm og 2mm akryl, samt 3mm træ og MDF. Disse materialer er godkendt til brug i laserskæreren og koster mellem 20 og 135 kr. pladen (400x600mm).

 

Specifikationer 

Model

Universal Laser System VLS 4.60

Lærred

610 x 457 mm (24 x 18 inch)

Max materialestørrelse

737 x 584 x 229 mm

Z-aksens løftekapcitet 

18 kg

PC forbindelse 

USB 2.0

Laserskærerens styrke 

10,6µm (CO2): 60 watt

Fil format

PDF

Support til netværksoperativsystem

Windows XP/Vista/7 32/64

Læs mere om Universal Laser System VLS 4.60 her