Scan'N'Cut

Hvad er en Scan'N'Cut maskine?

Scan’N’Cut er en vinylskærer, men til forskel fra den store vinylskærer i FabLab, er den ikke begrænset til kun at skære i folie med bag-papir – den kan nemlig skære i alt fra folie, stof, skind, karton og papir. Maskinen kan desuden scanne, hvilket betyder, at du kan scanne dine egne tegninger og forvandle dem til unikke skårede designs og mønstre. Du kan også skære fra .svg filer, som indlæses gennem den indbyggede USB port i maskinen.

Fremgangsmåde - kort fortalt 

Placer en tegning, et billede eller et udklip på det let klæbende bæreunderlag, som sættes i maskinen. Tryk derefter på ”feed” og hele arealet scannes. Herefter kan du vælge indstillinger for, hvad der skal beholdes og hvad der skal ”smides væk”. Monter derefter materialet du ønsker at skære i på samme underlag. Maskinen vil nu skære dit design. Alt navigering foregår via den trykfølsomme skærm, hvilket gør maskinen meget let at betjene.

Ønsker du en mere detaljeret beskrivelse af fremgangsmåden, kan du hente en maskinguide til Scan’N’Cut maskinen her.

 

Materialer og pris

Med Scan'N'Cut maskinen kan du skære i alt fra folie, stof, skind, karton eller papir. Materialets dimensioner er begrænset af bæreunderlagene. Vi har bæreunderlag i A4 og A3.
I FabLab har vi et udvalg af vinyl og tekstilfolie. Det er forskelligt hvilke farver og teksturer vi har på lager. Prisen for vinyl er 35 kr./m og tekstilfolie 80 kr./m.

 

Model

Brother CM600