Stor CNC-fræser

Hvad er en CNC-fræser?

Shopbot CNC er en stor fræser, der kan tage hele byggeplader. Med den kan du fræse møbler, skulpturer eller støbeforme i træ og kunststof (som f.eks polystyren/”flamingo”).

Fremgangsmåde - kort fortalt

Det kræver et vektorbaseret software (så som Adobe Illustrator eller Inkscape (download gratis her)), eller et 3D baseret software (så som AutoCAD, Rhinoceros, eller TinkerCAD (download gratis  her)) at generere et objekt som kan fræses. 
Emnet skrues fast i underlaget, og placeringen af de anvendte skruer tegnes ind i den tegning du skal fræse fra. Normalt fræser man i flere arbejdsgange med forskellige størrelser fræsebits. Der er tilsluttet et kraftigt spånsug til fræseren. Pga. dette, er det meget vigtigt ikke at fræse i metal, da de varme spåner herfra kan antænde udsugningsanlægget.

 

Materialer og pris

ShopBot CNC kan fræse i træ og kunststof (som f.eks polystyren/”flamingo”). Vi sælger ikke materialer til den store fræser i FabLab. De købes billigst i byggemarkeder. Plader kan aflæsses (på eget ansvar) under halvtaget ved branddørene udenfor FabLab.

 

Model 

ShopBot PRS Alpha 96-48