Varmepresse

Hvad er en varmepresse?

En varmepresse anvendes typisk til at overføre et design printet på vinylskæreren eller Scan’N’Cut maskinen over på et stykke tekstil som fx en t-shirt.

Fremgangsmåde – kort fortalt 

Lav dit design på enten vinylskæreren eller Scan’N’Cut maskinen. Vær sikker på at dit design er spejlvendt, før du skærer det ud på vinylskæreren eller Scan’N’Cut maskinen. Benyt kun folie beregnet til varmeoverførsel som fx tekstilfolie. Tekstilfolie består af to lag - "carrier" folie og den egentlige tekstil folie. Sørg for at du indsætter tekstilfolie i vinylskæreren med "carrier" foliet nederst, så vinylskæreren beskærer den egentlige tekstilfolie. Når designet er skåret, placeres det på bunden af varmepressen med testilet ovenpå, hvorefter låget lukkes, og varmepressen smelter foliet ind i tekstilet. Det kan være en god idé at presse stoffet fladt i varmepressen, inden du overfører tekstilfolien.

Ønsker du en mere detaljeret beskrivelse af fremgangsmåden, kan du hente en maskinguide til varmepressen her.

 

Materialer og pris

I FabLab har vi et udvalg af tekstilfolie som er beregnet til varmeoverførsel. Prisen er 80 kr./m. Medbring selv tekstilerne, som du ønsker, at trykket skal påføres. Brug kun tekstiler, der er lavet af bomuld, polyester eller en blanding af begge dele. Varmeoverførselsprocessen fungerer bedre med forvaskede tekstiler.

 

Specifikationer 

Lærred

38 x 38 cm

Strøm

220 volt / 1800 watt

Temperatur

0-225 grader

Tidsindstilling 

0-99 sekunder

Åbningsvinkel

35 grader

Vægt 

25 kg.