Vinylskærer

Hvad er en vinylskærer?

En vinylskærer bruges til at skære fx figurer eller bogstaver ud af selvklæbende vinyl eller tekstilfolie. Man kan sige, at vinylskæreren printer ved at skære med et knivblad frem for at tegne med farve. Det betyder, at du med vinylskæreren kan printe alt fra etiketter, klistermærker og t-shirt prints, til vinduesdekorationer og symboler af alskens karakter. Vinylskæreren kan også anvendes til at printe elektriske kredsløb på kobberfolie.

Fremgangsmåde - kort fortalt 

Du opretter et design i et vektorbaseret program så som Adobe Illustrator eller Inkscape (kan downloades gratis her), eksporterer til en PDF/SVG/DXF fil og overfører den derefter til vinylskærerens tilknyttede softwareprogram. 
Knivbladet bevæger sig på en x- og y-akse hen over materialet, og kan skære enhver tænkelig form. Begrænsningen er, at du kun kan skære i en farve ad gangen. Ønsker du et design i flere forskellige farver, skal de enkelte farveelementer printes separat, hvorefter du manuelt kan sammensætte designet.
Ønsker du en mere detaljeret beskrivelse af fremgangsmåden, kan du hente en maskinguide til vinylskæreren her eller her.

 

Materialer og pris

I FabLab har vi et udvalg af vinyl, tekstil- og kobberfolie. Det er forskelligt hvilke farver og teksturer vi har på lager. Prisen for vinyl er 35 kr./m, tekstilfolie 80 kr./m og kobberfolie 35 kr./ark (cirka i A4 format). I tillæg til dette skal man til skiltefolie ofte bruge applikationstape (10 kr./m) til at overføre sit design fra bag-papiret til emnet.

 

 

Specifikationer 

Model

GCC Expert Pro EP-60 Vinylskærer

Maks. skære vidde

60 cm

Maks. media loading bredde

71,9 cm

Min. media loading bredde

5 cm

Skære kraft

400 g

Maks. skære hastighed 

849 mm / sek. (33.4 ips ved 45 grader)

Fil typer

PDF / SVG / DXF

Support til netværksoperativsystem

Windows (XP 32 bit / 7+) Roller-Type & Mac OS X (10.6 / 64 bit)

Læs mere om GCC Expert Pro EP-60 vinylskæreren her.