Program for Robot Galla 2019

Er du til sjove YouTube film, og tænker du ”det må kunne fixes”, når du støder på noget der driller eller er kedeligt i hverdagen? En maskine til at lægge neglelak, rydde op…Bliv inspireret og ’skubbet’ i gang til at bygge din helt egne SJOVE opfindelser af verdenskendte Simone Giertz, selvlært robotbygger, og 200 unge, som viser deres skøre robotter.

Er du til sjove YouTube film, og tænker du ”det må kunne fixes”, når du støder på noget der driller eller er kedeligt i hverdagen? En maskine til at lægge neglelak, smøre madpakker, rydde op…

Så kom og bliv inspireret til selv at bygge sjove robotter, når 100 unge holder galla fremvisning af deres helt egne, shitty robotter til ære for Simone, og:

Steffen Frydendal Poulsen (SiemensGamesa) – ”King of Machines” samt

Thor Guldager og Cecilie Rask (NØRD vært på DR Ultra og Elevakademiet)

Begrænset antal pladser, så tilmeld dig nu! Det er gratis.

Program:

Kl. 16:00 VELKOMMEN og lancering af robotfilm-konkurrence v/ Torben Elsig-Pedersen, formand for Børne- og Familieudvalget i Vejle Kommune 

Kl. 16:10 Sådan bliver man VERDENS BEDSTE MASKINBYGGER! Steffen Frydendal Poulsen, Chief Technical Officer, Siemens Gamesa RE

Kl. 16:30 Derfor er det GULD at NØRDe! Thor Guldager (DR Ultra) og Cecilie Rask (Elevakademiet).

Kl. 17:00 om det nye NYE FABLAB og det videre program v/ Katrine Holm Kanstrup

Kl. 17:10 GALLA – fremvisning. Fremtidens robotbyggere viser deres gakkede robotter

Kl. 17:40 BOBLER og INDVIELSE af  nyt Fablab – rundvisning, hvor du kan møde andre robotbyggere, designere og frivillige i lab’et.

Kl. 18.00 ca: Åbent FabLab – rundvisning og mulighed for at møde klubber og designere og deltage i deres workshops.


Fakta:
Robot-gallaen er en del af en større indsats, der handler om at få børn og unge – især piger – til at interessere sig for teknologi. Læs mere om ”Robotter – også for piger” her: https://fablab.vejle.dk/nyheder/nyheder/siemens-gamesa-og-fablab-spinderihallerne-gaar-sammen-om-ny-robot-galla/)

 

Deltagelse gratis, men tilmelding nødvendig – begrænset antal pladser.

Optakt: Bootcamp 11.-13. februar 2019

Shitty robots bootcamp, er en 3-dags camp for alle unge mellem 13 og 17 år, som har en opfinder gemt i maven! På bootcampen skal deltagerne gennem et intensivt program, hvor de lærer at bygge og kode deres egne opfindelser med arduino, de lærer om motorer, lys, lyd og meget mere. 

Det er Elevakademiet, der står bag.

Fakta

Humoristiske videoer af robotter der fejler har givet Simone Giertz tilnavnet ”Queen of Shitty Robots”. Den unge selvlærte iværksætter og opfinder Simone Giertz har mere end 1,5 mio følgere på youtube, men vigtigst at alt, viser hun vejen til at gøre det sjovt at bygge maskiner og at turde fejle. Shitty Robot Galla er en del af ”Robotter – også for piger” et samarbejde mellem FabLab Spinderihallerne, SiemensGamesa RE og Elevakademiet, der har til formål at få især piger til at bygge og arbejde med teknologi.